KARS / MERKEZ - Hasan Harakani Anadolu Lisesi

May

Okul hemşiresi öncülüğünde öğrencilerimiz tarafından "Uyuz" hakkında bilgilendirme çalışmaları yapıldı ve Uyuz hakkında video hazırlandı.

May

Pansiyondaki öğrencilerimiz “Dolandırıcılık ve Türleri “hakkında broşür ile bilgilendirilmiştir.

May

12. sınıf Öğrencilerimiz ile Adalet Sarayı gezisi düzenlenmiş olup işleyiş ve işler hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

May

Sunuculuğunu Hayrunisa ATBAŞ'ın yaptığı panelde Semih BATIN isimli öğrencimiz, dinleyicilere "Biyoçeşitlilik nedir ve nelerden oluşmaktadır?" sorusuna cevap veren ve Türkiye'nin biyoçeşitliliği hakkında bilgi veren bir konuşma yaptı.  Hemen ardından Zeynep Demirağ isimli öğrencimiz ise bölgemize değinerek Kars ilinin coğrafi ve iklimsel özellikleri ile Kars ilinde bulunan bazı endemik fauna ve flora türlerine değinmiştir.

Edanur ÖZAYAĞ, Muhammet Ahmet DİKTAŞ ve Esra Ebrar ÇİFTÇİ isimli öğrenciler, Kars ilinde yetişen görülen bitki türleri bu bitkilerin kullanım alanlarını örneklerle sunmuştur. Toprak VARGÜN, Kars ilinde yetişen bitki türleri ve bu bitki türlerinin özelliklerini, tıptaki ve gündelik hayattaki kullanım alanları hakkında bitkileri tanıtıcı bilgileri dinleyicilere görselleriyle ve Kars'ta yetiştiği bölgeler ile birlikte sunmuştur. Ardından Fatmanaz AKÇA isimli öğrencimiz, "Biyoçeşitlilik Korunması ve Biyoçeşitliliğin Sürdürülebilirliği İçin Neler Yapabiliriz?" adlı sunumunu gerçekleştirmiş ve biyoçeşitlilik korunmasının bizler için önemini dinleyicilere görseller eşliğinde aktarmıştır.

Yapılan sergide ise yirmi çeşit bitki türünden öğrencilerimizin yaptığı yirmi resim yer aldı. Mide Otu, Zeyrek, Kars Ümbülüğü, Camışkıran, Yaban Lalesi, Sarı Dudak, Sarıkamış Keteni, Samsu, Göz Mumluğu, Sendel, Dağ Akyıldızı, Koca Marul, Bambatı, Kız Anası, Algül, Taş Karanfil, Gelin Alı, Yumak Boynuzotu, Hindibağ ve Arap Üzümü bitkilerinin örneklendiği resim sergisi, panelden sonra katılımcıların beğenisine ve ilgisine sunuldu. Hasan Harakani Anadolu Lisesi, Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi ve Alpaslan Anadolu Lisesi öğrencileri panelden sonra sergiyi gezdi.

May

Hasan Harakani Anadolu Lisesi tarafından 24 Nisan Çarşamba günü Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında kordinatör okul olarak “Barış ve Güvenlik” adında Kars Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda bir panel gerçekleştirilmiştir. Sunuculuğunu Rumeysa AKAT’ın yaptığı panelde dünyada devletlerin barışa ve güvenliğe olan katkıları değerlendirilip muhtelif devletlerin bu konudaki politikaları hakkında bilgi verildi. Panelde barış ve güvenlik konuları hem siyasi ve ekonomik ve hem de kültürel ve sanatsal yönlerden ele alındı. Dünyada ve Orta Doğu coğrafyası özelinde yaşanan sorunların tarihsel arka planları incelendi ve mevcut durum bilimsel çalışmalar ışığında analiz edilmeye çalışıldı.

Panelde Deniz ÖZÇAĞİN barış ve güvenlik konularını bilimsel olarak ele alıp inceleyen ve bu konularla ilgili akademik araştırmaları topluma ve devlet erkânlarına sunan Uluslararası İlişkiler disiplinine dair bir bilgilendirme sunumu yaptı.

İkinci konuşmacı Ceren AKAT dünyada milletlerarası ve devletlerarası barış denince akla ilk gelen kurum olan Birleşmiş Milletler ve onun bir alt organı olan Güvenlik Konseyi ile ilgili bir sunum yaptı.

Dünyada belirli bölgelerde yaşanan birtakım siyasi, ekonomik ve toplumsal ihtilaflarla ilgili Efe ALTUNBAYRAK bir sunum gerçekleştirdi.

Muhammetcan GÜNDÜZ ülkemizin de sınırları içerisinde olduğu Orta Doğu coğrafyasındaki bazı sorunların tarihsel arka planı ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Ülkemizi yakından ilgilendiren Kıbrıs Meselesi’nin ortaya çıkışıyla ve son durumuyla ilgili Nazlıcan BEYRİBEY bir sunum yaptı.

Barış ve onun çoğu zaman alternatifi olarak görülen ve savaş olgusunu Merve YAZAR ve Yağmur YILDIRIMCI ise edebî ve sanatsal yönlerden inceledi.

Panelist Merve YAZAR Tolstoy’un dünyada en çok bilinen eseri “Savaş ve Barış” hakkında bir değerlendirme yaptı.

Son konuşmacımız Yağmur YILDIRIMCI ise savaş olgusunu görsel sanat örnekleri üzerinden bir inceleme yaparak dinleyicilere sundu.    24.04.2024

May

Uzman Dr Özge Yılmaz tarafından  11 ve 12. sınıf öğrencilerimize tıp eğitimi ve doktorluk hakkıında bilgilendirme ve mesleki tanıtım konferansı gerçekleştirildi. Kendisine teşekkürlerimizi sunarız.

May

Kars’ta Uyuz vakalarının artması sebebiyle öğrencilerimize Uyuz Nedir? Korunma yolları nelerdir? Konularını kapsayan eğitim verilmiştir.

May

Kars Cumhuriyet Baş Savcısı Abdulah AMANVERMEZ tarafından 10,11 ve 12. sınıf öğrencilerimize meslek tanıtımı, mesleğin olumlu ve olumsuz yönleri ve mesleki doyum içerikli konferans yapıldı. Kendisine teşekkürlerimizi arz ederiz.

May

12. sınıf öğrencilerimize motivasyon olması ve sters azaltmaları amacı ile Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Tıp, Diş Hekimliği, Mühendislik Fakültelerine gezi düzenlendi.

May

Lislerde Bilim Uygulmaları Kapsamında Barış ve Güvenlik Paneli Düzenlendi.

May

ÖĞRENCİLERİMİZ HUZUREVİNE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ.

May

Öğrencilerimiz okul kermesi düzenlediler.

Öğrencilerimiz "Barış ve Güvenlik" paneli düzenliyor.